Dolf schrijft https://www.linkedin.com/in/dolfweverink/recent-activity/articles/
Het verhaal van Lola: van afwasser tot schrijfcoach
Lola en de rode ballen: fijne preview https://www.managementboek.nl/magazine/preview/20509/lola-en-de-rode-ballen-tips-voor-schrijfcoaches-en-schrijftrainers
https://leporello.vrijeboeken.com/book/9789079624454-lola-en-de-rode-ballen.html
‘Kun je even naar deze tekst kijken?’ vraagt Hans. Lola buigt zich over het A4’tje en denkt ‘Heerlijk! Lijdende vormen actief maken, werkwoorden weer aan zetten, de moeilijke woorden eruit en het belangrijkste bovenaan.’ Ze kijkt Hans aan. ‘Ik maak het voor je in orde, vanmiddag om drie uur is het klaar. Zal ik het je mailen?’
Zo gaat het vaak, maar deze aanpak helpt Hans en Lola niet verder. Want met Lola als afwasser leert Hans niets. Lola ook niet, want ze kan het al, teksten redigeren. Als schrijfcoach pak je het anders aan. Je stelt vragen en gaat met de schrijver van de tekst op zoek naar De Bedoeling en zorgt er samen voor dat die van het papier of het scherm spat.
De rode ballen uit de titel hebben alles te maken met schrijftrainingen; ze maken deel uit van een spel dat deelnemers helpt om betere teksten te schrijven.
Een boek voor iedereen die anderen wil aanmoedigen en leren om betere teksten en content te maken. En voor managers en teamleiders die zich afvragen ‘hoe zorg ik ervoor dat onze teksten beter worden?’ Het antwoord is ‘door je mensen te coachen en te trainen. En door je eigen schrijfcoaches en schrijftrainers op te leiden.’
Dolf Weverink is een ervaren tekstschrijver, trainer en opleider. In dit boek deelt hij zijn ervaringen met je en geeft hij tientallen tips die je helpen om een (nog) betere schrijfcoach en schrijftrainer te worden. Met bijdragen van collega-coaches en -trainers.
Lola en de rode ballen – tips voor schrijfcoaches en schrijftrainers is verkrijgbaar bij je (online) boekhandel of in de webwinkel van Leporello Uitgevers.
“In Schrijven met lef en liefde legt ervaren tekstschrijver Dolf Weverink kort en bondig uit hoe je teksten (…) zo schrijft dat ze én direct duidelijk én prettig leesbaar zijn. Met veel tips en voorbeelden.” [Onze Taal nummer 2, 2023].
Voor een goede tekst heb je lef nodig. Lef om het belangrijkste bovenaan te zetten en het zo op te schrijven dat iedereen de bedoeling snapt. Dat klinkt simpel, maar het is hard werken. Je moet doorvragen (‘Wat is de bedoeling?’) en de woorden van de afzender vertalen in tekst die direct duidelijk is en prettig leest.
Je hebt ook lef nodig om creatief te zijn, om de boodschap of het verhaal op een originele manier te vertellen of te laten zien. Om een vleugje drama toe te voegen aan tekst die concreet en specifiek is.
En liefde? Vraag je af wat de lezer (of de bezoeker, de gebruiker) nodig heeft op het moment dat zij, hij of hun jouw tekst en content ziet. Hou van je lezer, van je doelgroep, en van je vak, dan schrijf je teksten die fijn zijn om te lezen en geweldig om te schrijven. https://leporello.vrijeboeken.com/onze_titels_24
Bestel Schrijven met lef en liefde bij je (online) boekhandel of in de webwinkel van Leporello Uitgevers.